Vaellukset

Koe lapin erämaat turvallisesti oppaan kanssa.

Tutustu vaeltamiseen

Tutustu vaeltamiseen on turvallinen tapa aloittaa vaellusharrastus. Lähde Retkimurmelin kanssa Pallas – Yllästunturin kansallispuistoon, missä avotunturin ja silmiä hivelevät maisemat saavuttaa helposti.

Lähtö Vuontispirtiltä ja kävely polkua pitkin ylös avotunturiin aina Montellin majalle tai Nammalakurun autio- ja varaustuvalle. Matkaa kertyy noin 5km ja se taitetaan polkua pitkin. Vaihtoehtoina on yöpyä teltoissa tai autiotuvassa, saat itse valita. Retki kestää vuorokauden ja sen aikana tutustutaan vaeltamiseen, leirirutiineihin, suunnistamiseen, kartan käyttöön, ruokien tekoon, yms.

Osallistuminen ei vaadi välttämättä aikaisempaa vaelluskokemusta. Tämän jälkeen osallistujalla on valmiudet omatoimiseen vaeltamiseen.

Ruoat eivät sisälly hintaan, mutta osallistujilla on mahdollisuus ostaa yhteistyökumppaneiden kautta edullisesti retkiruokia. Lisäksi sinulla täytyy olla omat varusteet ja tapaturmavakuutus. Autan varusteiden lainaamisessa ja hankinnoissa. Retkimurmelilla on kaksi telttaa lainattavaksi.

Räätälöidyt vaellukset

Suunnittelu ja etukäteisvalmistelut ovat enemmän kuin puolet koko vaelluksesta.

Vien sinut ja kaverisi sellaiselle vaellukselle joka on sopiva juuri teille. Esitä toiveesi ja suunnitellaan vaellus yhdessä toiveitasi kuunnellen. Huolehdin kaikesta turvallisuuteen liittyvästä, samoin vaellusreitistä, kyydeistä, muonituksesta, varustelistoista, jne. Kanssani on turvallista lähteä erämaahan, sillä vuosikymmenien kokemukset ovat kerryttäneet tieto-taitoni hyvälle tasolle.

Retkeillään yhdessä.

Tents on wilderness