Palvelut

Palvelujen monipuolisuus on vahvuuteni.

kalastusvaellukset

Oletko kiinnostunut kalastuksesta erämaassa? Kiinnostaako rautu? Tai harjus joka täyttää suurharjuksen mitat? Miltä tuntuisi lähteä kalastamaan suurharjusta erämaahan oppaan kanssa? Suurharjuksen raja on joissain piireissä 50cm ja tuon rajan saavuttaminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta palkinto on vaivannäön arvoista.

Lähde kanssani jahtaamaan näitä isomuksia pohjoisiin erämaihin. Vien sinut paikkoihin (järvi tai joki) missä isoja harjuksia uiskentelee ja lähistöltä löytyy järviä, missä asuu suuria (1-2kg) rautuja. Opastan sinut paikoille ja pääset heittämään perhoa tai lippaa ennätys kokoisille kaloille.

Olen kulkenut vuosia Suomen, Ruotsin ja Norjan lappia ristiin rastiin ja etsinyt kalapaikat sinulle valmiiksi. Esitä toiveesi, niin mietitään sinulle ja porukallesi sopiva kohde ja tehdään ikimuistoinen kalastusvaellus juuri teidän tarpeisiin.

Vaativuustaso vaihtelee osallistujien mukaan helposta vaativaan.

Lentokyyti on myös mahdollista joko meno-paluuna tai pelkästään yhteensuuntaan.

Tarkemmat tiedot kalastusvaelluksista

Vaellukset

Kiinnostaako vaeltaminen erämaassa? Onko vielä joku paikka missä et ole käynyt jossa haluaisit käydä, mutta opas puuttuu? Oletko vasta-alkaja ja haluaisit päästä oikeaan erämaahan, mutta uskallus puuttuu?

Vien sinut ja ystäväsi sellaiselle vaellukselle joka on sopiva juuri teille. Esitä toiveesi ja suunnitellaan vaellus yhdessä toiveitesi mukaisesti. Huolehdin kaikesta turvallisuuteen liittyvästä, samoin vaellusreitistä, kyydeistä, muonituksesta, varustelistoista, jne. Kanssani on turvallista lähteä erämaahan, sillä vuosikymmenien kokemukset ovat kerryttäneet tieto-taitoni hyvälle tasolle.

Tarkemmat tiedot vaelluksista

Telttoja avotunturissa
Kun menemme maastopyörillä avotunturiin, myös koirat ovat tervetulleita mukaan. Muista kuitenkin koirien kiinnipitäminen.

Maastopyöräilyä avotunturissa

Maastopyörällä avotunturiin? Mennään Pallakselle.

Tavataan Hietajärven P-paikalla josta lähdetään ajamaan mäntykangasmetsässä olevaa uraa pitkin ja siirrytään pikkuhiljaa avotunturiin. Tule omalla pyörälläsi tai vuokraa kauttani pyörät. Hoidan vuokratut pyörät, eväät, reittisuunnitelman.

Vaihtoehtoina on kiertää Tappuri-Pyhäkurun lenkki myötä- tai vastapäivään. Pyhäkurun autiotuvalta avautuvat upeat maisemat eteläänpäin jossa Pallaksen tunturijono näkyy upeasti. Pallaksen maastoissa pääsee kohtuullisen pienellä vaivalla avotunturiin ja maisemat ovat huikeat, jos sää on kirkas. Matkaa kertyy n. 25km, vaativuustaso helppo-kohtalainen. Matkalla on yksi tiukempi nousu/lasku, muutoin helpohkoa polkua/mönkijäuraa avotunturissa tai metsäautotietä mäntymetsässä.

Tarvittaessa järjestän kuljetuksen Hietajärvelle, opastuksen reitillä, eväät päivän retkeä varten ja paluukyydin takaisin Leville.

Lisätietoja maastopyöräilystä avotunturissa

maastopyöräilyä levillä

Oletteko tulossa työporukan kanssa Leville virkistäytymään ja kaipaatte liikunnallista aktiviteettia? Olisiko pyöräily fatbikeilla Levin ympäristössä sopiva aktiviteetti teidän porukallenne? Lähdetään kiertämään pyörillä Kätkätunturi. Reitti noudattelee latupohjia ja helppoja metsäautoteitä ja polkuja. Vaihtoehtoisesti Levin ympärysreitti on mahdollinen.

Lähden teille oppaaksi ja järjestän teille luomu- tai sähköläskipyörät, eväät ja vaikka lämpimän ruoan ja nuotion yksityislaavulla Levillä. Matkaa Kätkän ympäri kertyy n. 14km ja vaativuustaso helppo. Matkalla tehdään pysähdyksiä tarpeen mukaan, riippuen minkätasoista pyöräilijää on mukana.

Ja ollaanpa joskus jonkun porukan kanssa päätetty retki Levin huipun läheisyyteen Tuikkuun, missä voi nauttia virvokkeita omien mieltymysten mukaan.

Tarkemmat tiedot maastopyöräilystä Levin alueella

Asiakkaita ruska-aikaan maastopyörälenkillä Kätkätunturin takana.

Vapaalaskijoita avotunturissa

Skinnausta ja vapaalaskua

Lähde kanssani skinnaamaan tunturiin ja nauttimaan huikeista maisemista sekä vapaalaskusta. Tutustutaan rauhassa välineisiin, varusteisiin, liikkumiseen maastossa randosuksilla ja ennen kaikkea turvallisuuteen. Olen koulutettu (Finlav Pro 2) oppaasi koko retken ajan. Tammikuussa otsalamppujen kanssa randoilu on todellinen elämys jota kannattaa kokeilla. Vaihtoehtoina meillä on Levi, Aakenus, Pallas tai Ylläs. Vaativuustaso määräytyy osallistujien mukaan.

Vuokraamme välineet Levin tai Ylläksen välinevuokraamoista.

Lisätietoja vapaalaskusta ja skinnausretkistä

Tutustu retkeilyyn

Haluaisitko opetella vaelluksille vaadittavia taitoja? Haluaisit oppia, muttet ole vielä uskaltautunut erämaahan? Lähde kanssani yhden yön retkelle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Mennään avotunturiin, missä maisemat huikaisevat ja luonto on lähellä, yövytään omissa teltoissa autiotuvan välittömässä läheisyydessä, tehdään ruoat retkikeittimillä, tutustutaan telttailuun ja retkeilyvarusteisiin ja retkietikettiin. Jaan vuosien varrella kertyneestä kokemuksestani mahdollisimman paljon teille. Kauttani on vuokrattavissa parit teltat ynnä muita varusteita, joten kaikkea kallista ei tarvitse hankkia tätä varten.

Lähtö P-paikalta, kävelyä 5km metsästä avotunturiin, yöpyminen ja paluu seuraavana päivänä takaisin P-paikalle. Vaativuustaso helppo.

Lisätietoja vaelluksista